Несподівано: У Китаї знайшли самку леопарда, яка виявилася товстим самцем

У Китаї вчені зафіксували на камерах, як вони вирішили, вагітну самку далекосхідного леопарда, але виявилося, що це просто товстий самець

Несподівано: У Китаї знайшли самку леопа…

Про це повідомляє Depo.ua з посиланням на "Земля леопарда".

Леопарда з надмірною вагою зафіксували фотопастки в північно-східній китайській провінції Хейлунцзян. На знімки потрапив хижак із Червоної книги з великим животом, який мало не торкався землі.

Вчені вирішили, що в місцевих лісах оселилася вагітна самка і скоро варто чекати продовження роду. Однак проаналізувавши малюнки плям на шкірі особи, які є у леопардів своєрідним "паспортом", зоологи зрозуміли, що перед ними самець.

Він виявився вже відомий співробітникам заповідника "Земля леопарда" як далекосхідний леопард під номером Leo 91M. Його незвичайну повноту вчені пояснили тим, що ймовірно хижак потрапив в фотопастку після ситного обіду.

"Така особливість травлення хижаків: за один раз вони можуть вжити досить велику кількість їжі - близько 20% від власної ваги. Завдяки цьому такі великі кішки, як леопард і тигр, легко переносять тривалі проміжки часу між полюваннями та залишаються ситими. З огляду на розмір живота цього самця, можна припустити, що голодувати він не буде як мінімум тиждень", - сказала Катерина Блідченко, науковий співробітник ФГБУ "Земля леопарда".

Зоологи відзначили, що за даними останнього обліку в світі залишилося близько 80 далекосхідних леопардів.

Нагадаємо, 8 лютого повідомлялося, що у китайському зоопарку з невідомої причини сильно розтовстіли амурські тигри.

Зганяти зайву вагу хижаків стимулювали за допомогою безпілотників.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme