UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

На Сумщині протягом двох діб правоохоронці вилучили 249 одиниць боєприпасів

Правоохоронці звертаються з проханням здавати незареєстровану зброю чи боєприпаси, які можуть привести до трагічних наслідків

На Сумщині протягом двох діб правоохорон…

За останні два дні правоохоронці вилучили з яких 248 - різнокаліберні набої, та одна граната з запалом. Крім того, були вилучені один травматичний пістолет, корпус мінометної міни, металевий кастет та 12 предметів без маркування, схожих на тротилові шашки,пише Depo.Суми з посиланням на прес-службу обласної поліції.

Минулої доби до чергової частини Глухівського відділу поліції звернувся із заявою 52-річний житель району. Чоловік заявив правоохоронцям, що бажає добровільно видати знайдені ним в кар‘єрі поблизу села півсотні набоїв різного калібру та металевий кастет.

Ще 26 одиниць різнокаліберних набоїв та корпус 50 мм мінометної міни часів Другої світової війни передав до Кролевецького відділення поліції 54-річний житель райцентру. Все це чоловік знайшов у лісі тиждень тому.

Так же вчинили й двоє жителів Білопільського та Роменського районів. 56-річний житель Ворожби передав місцевому дільничному офіцеру поліції знайдені ним 27 малокаліберних набоїв, а 24-річний роменчанин добровільно видав гранату "РГД-5", 55 набоїв різного калібру та 12 предметів, зовні схожих на тротилові шашки.

Буринські правоохоронці виявили та вилучили у двох жителів району 44 малокаліберних набоїв та травматичний пістолет, який містить ознаки переробки під бойові набої.

Ще півсотні набоїв різного калібру були вилучені поліцейськими в Липоводолинському, Путивльському та Тростянецькому районах.

За виявленими фактами поліція відкрила кримінальні провадження за ст. 263 Кримінального кодексу України "Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими пристроями".

"Що стосується громадян, які добровільно здали зброю та інші небезпечні предмети, то вони звільняються від кримінальної відповідальності, згідно вимог ч.3 ст. 263 Кримінального кодексу України. А тому вкотре звертаюсь до громадян з проханням здавати незареєстровану зброю чи боєприпаси, які можуть привести до непередбачуваних трагічних наслідків", - - говорить заступник начальника ГУНП Володимир Бабич.

Нагадаємо, що з початку проведення профілактичного відпрацювання правоохоронці вже виявили та вилучили 405 одиниць зброї, боєприпасів та вибухових пристроїв, з яких 228 одиниць здані до поліції добровільно. З початку операції слідчими відкрито 25 кримінальних проваджень за незаконне поводження зі зброєю.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Суми

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme