Маша Лаврова осатаніла через допомогу канадійців Україні

У Міністерстві закордонних справ Росії висловили обурення з приводу надання Канадою військової допомоги Україні, зокрема підготовкою канадськими інструкторами українських військових

Про це сказала офіційний представник МЗС Росії Марія Захарова на брифінгу, повідомляє Depo.ua з посиланням на УНІАН.

"Ми також з серйозною стурбованістю сприйняли рішення Канади стосовно продовження військової місії в Україні. В її рамках канадські інструктори займаються на українських полігонах так званим натаскуванням українських військовослужбовців для подальшого відправлення на Донбас", - заявила Захарова.

За її словами, подібні рішення уряду Канади "вкрай небезпечні" і заважають "політичному врегулюванню".

"Більше того, за наявними у нас даними, інструкторами не обмежується. Канадці розпочали поставки для ЗСУ боєприпасів", - додала представник МЗС Росії.

Вона заявила, що замість того, "щоб чинити тиск на Київ, змусити його повністю виконати зобов'язання за Мінськими угодами, Оттава підіграє прихильникам силового вирішення ситуації на Донбасі і потурає продовженню кровопролиття".

Захарова також заявила, що наслідки такої політики "будуть на совісті" канадців.

Зазначимо, з літа 2015 року канадські військові інструктори були залучені до тренувань більш як 3,2 тис. українських солдатів.

6 березня стало відомо, що Канада продовжила термін перебування в Україні своїх військових інструкторів до кінця березня 2019 року.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme