Куратор доставки "Буку", яким збили МН17 на Донбасі, живе у садибі в Ростовській області

Російський військовий Сергій Дубинський ("Хмурий"), який курував доставкою "Буку" на Донбас, пострілом з якого 17 липня 2014 року збили літак рейсу МН17, живе у Ростовській області

Про це в ефірі Еспресо.TV заявив перекладач звіту Bellingcat Кирило Михайлов, передає Depo.Донбас.

"Сергій Дубинський - "Хмурий" - служив в різних гарячих точках у складі російської армії. У квітні - травні 2014 він поїхав разом з Гіркиним на Донбас. У Донецьку він безпосередню курував поставки бойової техніки з Росії. Зокрема і установкою "Бук". Він курував доставкою "Бука" з Донецька в поле південніше Сніжного, звідки і був зроблений роковий постріл. Зараз відомо, що він живе на хуторі в Ростовській області. Там у нього непоганий дім", - каже Михайлов.

Він пов'язує наявність гарного будинку з тим, що "Хмурий" награбував у Донецьку чималі статки. Відомо, що "спецназ ДНР", який очолював Дубинський, регулярно займався "віджимами". Про цю структуру серед самих сепаратистів ходять дурні чутки.

Нагадаємо, 16 лютого Bellingcat назвав російського офіцера, що відповідав за перевезення "Бука", з якого збили "Боїнг".

Російський генерал-майор Сергій Дубинський, відомий в "ДНР" як "Хмурий", повністю заперечує свою причетність до трагедії

Згодом Bellingcat опублікувала нову доповідь про російськго офіцера, відомого під позивним "Хмурий".

У новій доповіді йдеться, що деякі телефонні розмови "Хмурого" були перехоплені і опубліковані Службою безпеки України (СБУ). В СБУ цю людину називали заступником Ігоря Стрєлкова з розвідки.

В цих розмовах з "Хмурим" погоджують місце, де потрібно розмістити ракетну установку "Бук", яка прибула в Донецьку область разом з екіпажем. При цьому із записів не стає однозначно ясно, чи була вона привезена з Росії.

Всі новини Донбасу сьогодні читайте на Depo.Донбас

 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme