Кубанського активіста арештували через фото Путіна

Краснодарський активіст отримав 10 діб арешту за фото Путіна на тлі свастики

Кубанського активіста арештували через ф…

Як передає Depo.Кубань із посиланням на "Голос Кубані", суддя Прикубанського районного суду Краснодара призначила активісту Олексію Мандрігеле 10 діб адміністративного арешту за демонстрацію нацистської символіки в соціальній мережі "ВКонтакте".

На старій сторінці активіста, яку він уже не використовує, в 2012 році була опублікована фотографія президента РФ Володимира Путіна на тлі свастики. Правоохоронні органи виявили картинку тільки в лютому 2015 року.

У грудні 2016 року заступник прокурора Прикубанського округу Краснодара ухвалив порушити справу про адміністративне правопорушення відносно Олексія Мандрігелі в зв'язку з демонстрацією нацистської символіки в соціальній мережі "ВКонтакте".

Адвокат краснодарського активіста, який потрапив в поле зору правоохоронців, в подиві - більше двох років щодо Олексія Мандрігелі велися оперативно-розшукові дії по адміністративному правопорушенню.

Варто зазначити, що з початку листопада минулого року активіста кілька разів по телефону намагалися викликати в Центр "Е", 28 жовтня 2016 він отримав повістку без часу і причини виклику, відправлену через WhatsApp Messenger, а 10 листопада оперативники більше чотирьох годин чатували Мандрігелю на сходовій клітці його будинку.

Весь цей час активіст не знав причину по якій його розшукують і вистежують.

Лише 11 листопада 2016 року Олексій зі своїм адвокатом відвідали ЦПЕ. Тоді вони і з'ясували, що причиною такої пильної уваги з боку правоохоронців виявилося зображення Путіна на тлі свастики.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Кубань

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme