День секонд хенду: ТОП-10 порад, як прибарахлитися у стокових магазинах

70% мешканців світу користуються секонд-хенд одягом

День секонд хенду: ТОП-10 порад, як приб…

У світі 17 серпня називають Днем комісійного магазину. Але, як правило, назву звужують Дня секонд хенду.

Якщо в супермаркет потрібно йти із завчасно заготованим списком та "повним" шлунком, аби не стати жертвою реклами та не прикупити зайвого, то в секонд-хенд варто відправлятись із "головою на плечах", аби купувати з "розумом".

Все нове, як то кажуть - це давно забуте старе. Надворі XXI століття, однак вінтажні речі та стокові магазини користуються популярністю. Простіше кажучи, це секонд-хенди. Та доброчинність, яка переросла у надприбутковий бізнес – приголомшує. Доступні ціни та різноманіття як ніколи приваблюють покупців із середнім гаманцем.

Сьогодні секонд-хенд – це ціла індустрія. Товари купують, обробляють, сортують, пакують і продають. Аби "з розумом" вкласти гроші в свою покупку, справжні доки "стокового шопінгу", дають кілька корисних порад.

1.Терпіння і ще раз терпіння

Оскільки речі в секонд-хендах обробляються спеціальними речовинами, всі вони мають специфічний запах. На перший погляд це відлякує, однак потрібно всього кілька хвилин, аби звикнути до нього в приміщенні. Ще однією з особливостей секонд-хенду є те, що речі, які б ви так хотіли мати, потрібно добряче пошукати. Зазвичай – це неймовірно дратує, але з часом ви звикнете і не помічатимете цього. Тому все, що вам потрібно в цьому випадку – це бажання, наполегливість, і, звісно ж, терпіння.

2. Пам'ятайте, коли оновлюють товари

Власні справи, робота, господарство, навчання, як правило, забирають багато сил. Аби не проґавити день "завозу" в секонд-хенді, зробіть собі нагадування на помітному для вас місці або відповідно налаштуйте ваш ґаджет. Зазвичай, саме в такі дні є велика ймовірність, що ви знайдете саме те, чого бажали. Також спробуйте прийти в один з останніх днів перед оновленням товару. Оскільки полиці напівпорожні, це дасть змогу оглянути все, що залишилося та знайти щось не менш цікаве.

3. Шукайте малопомітні секонд-хенди

Там, де не так багато покупців, досить легко знайти брендові якісні речі. Звичайно, є і винятки, однак спробуйте зайти та щось пошукати. Раптово ви можете натрапити на класну річ.

4. Завчасно плануйте бюджет

Секонд-хенди славляться помірними цінами. Аби не наробити дурниць, завчасно відкладіть певну суму, яку ви готові витратити на покупку, відсутність якої не вдарить вам по кишені. Лише на перший погляд здається, що все так дешево. Тому, аби не накупити зайвого, краще відкласти наперед певну суму, що, у свою чергу, трохи обмежить вас у витратах та поверне до реальності.

5. Не шукайте ідеальну річ, мисліть креативно!

Інколи в уяві вимальовується образ, який хочеться втілити в реальність. Речі, які є до вподоби, зазвичай, не з дешевих. В такому разі вам на допомогу прийде секонд-хенд. Якщо ви ніяк не можете знайти річ, яку довго шукали, ви зможете придбати схоже "в секонді" та додати до неї деталі, які пасуватимуть до неї. Так ви зекономите купу грошей та отримаєте бажаний образ.

6. Обережно з розмірами

Наразі одним із трендів в одязі є oversize. Ми спокійно можемо придбати речі великого розміру. Інколи придбаний товар потрібно вшити. Однак не всі речі підлягають ремонту. Навіть якщо вам вдасться переробити одяг під себе, не факт, що він "сидітиме" так, як ви уявляли. Краще порадитись із швачою щодо підбору завеликих речей.

7. Не купуйте речей із дефектами

У секонд-хенд також потрапляють речі, які хтось носив. Однак виглядають вони по-різному. Умовно їх можна поділити на: майже нові, із незначними дефектами та речі, які не підлягають ремонту. Варто розуміти, що бренд не сховає пляму, яка поставлена в центрі кофтини, чи залатану штанину на пів ноги. Краще утриматись від такої покупки та продовжити пошуки, аніж купити щось, "аби дешево".

8. Купуйте речі з якісної тканини

Речі мають не лише пасувати. Вони мусять бути приємними до тіла. Варто добре придивлятись до етикеток та написів, на яких можна прочитати про склад тканин.

9. Не купуйте речі "не в сезон"

Досить легко схитрувати та прикупити зимові речі влітку. Вибір більший, а попиту – менше. Однак варто подумати перед такою покупкою, оскільки взимку ці речі вже можуть не подобатися. Трапляється, що ті речі, які ви одягали минулого сезону, в цьому році вже не до смаку. Тому краще не поспішати. Так ви збережете вільне місце в шафі для речей та кошти.

10. Не бійтеся експериментувати

В секонд-хенді можна натрапити на незвичну для вас річ. У пошуках стилю ви привнесете більше розмаїття до свого гардеробу. В інакшому ж випадку ви зрозумієте, що це не для вас.

Всі новини Ужгорода та Закарпаття сьогодні читайте на Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme