Князєв: Розкриття тяжких злочинів стане "лакмусовим папірцем" ефективності роботи поліції

Водночас у відомстві створять Офіс реформ та планують суттєво знизити некомплект у поліцейських підрозділах

Про це Голова Національної поліції України наголосив сьогодні, 10 березня, під час наради за участі керівників обласних підрозділів Нацполіції під головуванням першого заступника міністра внутрішніх справ України Сергія Ярового, передає Depo.ua з посиланням на Департамент комунікації Нацполіції України.

Photo by Andrei Novitsky_3938

За словами Сергія Ярового, основним завданням Національної поліції є забезпечення безпеки громадян. Для цього має бути повна взаємодія та координація між усіма керівниками та підрозділами на місцях.

Photo by Andrei Novitsky_3960

"Все, що залежить від МВС та керівництва Нацполіції для покращення взаємодії, ми готові забезпечити. Цей процес для тих, хто прагне змінюватися та покращувати роботу. З тими, хто цього не хоче, ми будемо прощатися. Тільки коли буде взаєморозуміння і взаємодопомога, ми зможемо ефективно працювати", – зазначив перший заступник міністра, додавши, що пріоритетом на цей рік є підвищення кваліфікації особового складу Нацполіції.

Photo by Andrei Novitsky_3940

Голова Національної поліції України Сергій Князєв зазначив, що протягом цього року є значні зрушення у розкритті злочинів. Крім того, вдалося зупинити зростання кількості злочинів у більшості напрямків.

Сергій Князєв наголосив на необхідності зосередити зусилля поліцейських на протидії організованим формам злочинності та мінімізувати чинники, які формують криміногенну обстановку в кожному окремому регіоні: ліс, бурштин, метал, незаконні заволодіння транспортом. При цьому останній вид злочинів у Нацполіції визначили своєрідним "лакмусовим папірцем", хоч на контролі перебувають і такі злочини, як ДТП зі смертельними наслідками, розбійні напади, вуличні пограбування тощо.

Photo by Andrei Novitsky_3953

"Із тієї роботи, яка розпочалася в регіонах, ми бачимо різке зниження реєстрації угонів автотранспорту. В деяких регіонах – удвічі. Місто Київ у січні-лютому не може "піднятися" вище 100 угонів, а в великих регіонах ця кількість різко знизилася. Значить, ми на правильному шляху", – підкреслив Сергій Князєв.

За його словами, значну увагу у відомстві приділять проблемі зменшення некомплекту у підрозділах. У деяких регіонах некомплект є просто критичним – понад чверть особового складу. Тому набір кандидатів на службу визначено пріоритетом для Департаменту кадрового забезпечення Нацполіції. Відтак, до кінця 2017 року планують укомплектувати від 10 до 15 тисяч вакантних посад поліцейських.

Глава Нацполіції назвав низку першочергових кроків у реформуванні відомства на найближчий період. Зокрема, у відомстві створять Офіс реформ. До нього увійдуть найбільш досвідчені працівники Національної поліції, а також представники МВС, громадськості та міжнародних партнерів Нацполіції. Офіс реформ має розробити чітку концепцію розбудови органів і підрозділів Нацполіції.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme