Кернес "закопує в землю" кошти на ремонт доріг Харкова

Фірми, наближені до харківського міського голови Геннадія Кернеса отримують мільйони на ремонт доріг в місті, тільки за минулий рік було витрачено рекордну суму - більше 700 млн грн

Про це повідомляє видання KHARKIV Today, з посиланням на Харківський антикорупційний центр.

У той же час Харків придбав славу мегаполісу з гіршими дорогами в Україні.

"Беззмінний лідер торгів міськради - фірма "Паркінг +". Ще в 2015 році Антимонопольний комітет впіймав цю компанію на змові з іншими компаніями під час участі в тендері на проведення капремонтів доріг в Харкові. Ціна питання тоді становила 81 млн грн, антимонопольники оштрафували "Паркінг +" на півмільйона, однак апеляційний господарський суд скасував це рішення", - пише в своєму розслідуванні журналіст Олена Павленко.

У той же час "Паркінг +" продовжує брати участь в тендерах на ремонт доріг - і вигравати їх. За минулий рік фірма отримала більше сотні мільйони гривень на ремонт доріг.

"Така популярність будівельної компанії не дивує, якщо знати, що до 2010 року її директором і співзасновником був Володимир Чумаков, який з того ж 2010-го і понині очолює міський Департамент будівництва і дорожнього господарства. Ще один частий переможець тендерів міськради - ДБК "Рівень", бенефіціарим якої значиться компанія "Фінекс-Капітал", - розповідає видання.

Відзначимо, що в минулому році мер Геннадій Кернес задекларував 10 млн грн дивідендів, які він отримав від цієї компанії. Не оминають увагою з замовленнями на внутрішньоквартальні ремонти і "Спецбуд-3", яким керує депутат міськради від "Відродження" Віталій Ганжа.

Нагадаємо, що за роки, коли наближені Кернеса отримували мільярди з міського бюджету, Харків придбав славу мегаполісу з гіршими дорогами в Україні. До слова, сайти Першої Cтолиці стверджують, що асфальтовий завод є у самого Кернеса. На сайті міськради зареєстровано відразу кілька петицій з проханням відремонтувати дороги, а в місцевих ЗМІ раз у раз з'являються новини про фургони, вантажівки, сміттєвози, машини з питною водою, перевізники хліба, горіхів і навіть інкасаторські автомобіліякі, які провалилися під асфальт

Нагадаємо, що не так давно відомий харківський блогер Олександр Костенко, коментуючи роздуття та відвадення на Харківській набережній частини берегового схилу плити граніту назвав Геннадія Кернеса мером ширпотребом, а популярна письменниця і піарник Анна Гін запропонувала заснувати щорічне свято "Прощання з асфальтом".

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme