Кабмін готує санкції проти "Сбербанку Росії"

Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков вимагає запровадження санкцій проти "Сбербанку Росії"

З такою пропозицією він виступив на засіданні уряду, передає Depo.ua.

"Я звертаюся до вас і прошу, щоб ви і всі члени уряду зараз обговорили питання стосовно введення санкцій проти цього банку, який, на мою думку, після вказівок пана Путіна, прийняв рішення про визнання документів так званих "ЛНР", "ДНР". Цей банк працює в Україні, він фінансує, по суті, бойовиків. Він заробляє прибутки в Україні і ці прибутки направляє в сепаратистські республіки. Вважаю, що це неприпустимо. Тому я прошу, щоб уряд звернувся до НБУ і до РНБО про невідкладний розгляд цього питання", - запропонував Аваков.

Прем'єр-міністр Володимир Гройсман у відповідь на це заявив, що 9 березня мав розмову на цю тему з президентом Петром Порошенком і головою Нацбанку Валерією Гонтаревою. "Сьогодні робота така ведеться. Зараз з'ясовуються юридичні підстави, чи дійсно це є так насправді. Якщо так, то, думаю, що і Нацбанк, і РНБО, і президент дуже швидко відреагують на цю ситуацію і ця відповідь буде дуже-дуже адекватною", - сказав Гройсман.

"Це просто неприпустимо, коли бандитські організації, підтримувані Росією, мало того, що повидавали їм якийсь "вовчий білет" і хтось його буде визнавати, але й, в тому числі, фінансові інституції в такі брудні історії замішані", - додав глава уряду.

Нагадаємо, 7 березня "Сбербанк Росії" заявив, що почне обслуговувати клієнтів за "паспортами" так званих "Л-ДНР", але згодом його українська "дочка" спростувала цю інформацію.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme