UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

Холодницький: Насіров має британський паспорт, є підтвердження

Спеціалізована антикорупційна прокуратура має незаперечні докази того, що усунений глава Державної фіскальної служби Роман Насіров має британський паспорт

Про це керівник Спеціальної антикорупційної прокуратури Назар Холодницький заявив в інтерв'ю газеті "Факти", повідомляє Depo.ua.

"Безумовно. Британське Національне агентство по боротьбі зі злочинністю через дипломатичні канали офіційно підтвердило, що Насіров - підданий Сполученого Королівства", - говорить Холодницький.

Він підкреслив, що "це не інсинуації і не маніпуляції".

"Прокурор, коли оголошував клопотання в суді, показав ці документи. Не сканкопіі, які можуть бути фотошопом, чи не ксерокопії якісь. Це вагомі аргументи на користь того, чому ми наполягаємо на такому запобіжному заході, як арешт, а не на іншому. Ми повинні усвідомлювати, що якщо у людини є паспорт іншої країни, то вона просто втече, якщо не взяти під варту. Потім ми його не отримаємо назад, адже мало країн видають своїх громадян", - зазначив Холодницький.

За його словами, САП перевіряє можливу наявність у Насірова паспортів інших іноземних держав.

"Так, не виключаємо, що можуть з'явитися ще й інші дані. Ми розіслали в певні країни запити. Чекаємо відповіді. Поки отримали відповідь тільки з однієї країни. Дякуємо британських колег за оперативність", - сказав прокурор.

Нагадаємо, у ніч на 7 березня Солом'янський райсуд Києва обрав запобіжний захід усуненому від виконання обов'язків голови ДФС Роману Насірову у вигляді утримання під вартою на термін 60 днів до 30 квітня. Розмір застави був визначений у розмірі 100 млн грн. Прокурори просили призначити заставу в розмірі 2 млрд грн. Зазначимо, що суд обирав запобіжний захід підозрюваному з 4 березня.

Слідство вважає, що Насіров протягом 2015 - 2016 років в інтересах народного депутата Олександра Онищенка, надав керівникам регіональних та територіальних органів ДФС незаконну вказівку ухвалювати безпідставні рішення про розстрочення податкового боргу ТОВ "Фірма "Хас", ТОВ "Карпатнадраінвест", ТОВ "Надра Геоцентр".

САП наголошує, що дії Насірова завдали державі збитків на суму 2 млрд грн та вимагала взяти його під варту.

Зараз Насіров сидить у Лук'янівському СІЗО та не збирається вносити заставу.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme