Харківським абітурієнтам розповіли про нововведення на ЗНО

У Харківській області на зовнішнє незалежне оцінювання зареєструвалися 12,5 тисячі абітурієнтів

Харківським абітурієнтам розповіли про н…

Як повідомили кореспонденту Depo.Харків у прес-службі Харківської обладміністрації, про це повідомив заступник голови - керівник апарату Харківської ОДА Анатолій Бабічев.

За його інформацією, реєстрація на основну сесію ЗНО триватиме до 17 березня. Він також зазначив, що пробне ЗНО у Харківській області складатимуть 13,9 тисячі школярів. Ця цифра вища за тогорічну.

Бабічев також нагадав, що прийом заяв до вищих навчальних закладів цього року відбуватиметься з 12 по 26 липня виключно в електронній формі.

"Одне з нововведень вступної кампанії 2017 року – це те, що кожен абітурієнт має можливість спрямувати до дев'яти заяв на чотири спеціальності. Минулого року можливо було подати 15 заяв на п'ять спеціальностей", - сказав Бабічев.

Крім цього, за його словами, впроваджено чотири коефіцієнти до конкурсного бала – регіональний, галузевий, сільський і першочерговий.

"Регіональний коефіцієнт орієнтований на те, щоб створити кращі можливості для вступників, які обрали ВНЗ у регіонах України. Він складає 1,0 - для Києва, 1,01 – для Дніпра, Львова, Одеси, Харкова, для інших обласних центрів - 1,02, для Луганської і Донецької областей і переміщених вишів – 1,03", - сказав Бабічев.

Галузевий коефіцієнт – 1,03 - надається абітурієнтам, що вступають на технічні або природно-математичні спеціальності.

Сільський коефіцієнт – 1,02 – стосуватиметься осіб, які здобули повну загальну середню освіту в навчальних закладах на території сільських населених пунктів у рік вступу.

"Першочерговий коефіцієнт стосується медичних та педагогічних вищих навчальних закладів. Якщо абітурієнт уклав угоду, що він після завершення навчання буде працювати в сільській місцевості не менше трьох років, то йому надається першочерговість при вступі до ВНЗ при абсолютній рівності балів з іншим абітурієнтом, який таку угоду не укладав", - зазначив Бабічев.

Вступ до ВНЗ у 2017 році здійснюватиметься на підставі сертифікатів ЗНО 2016 і 2017 років.

Всі новини Харкова сьогодні читайте на Depo.Харків

 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme