ГПУ: Російська прокуратура збрехала про адресу Януковича

 

 

Генпрокуратура Росії повідомила фейкову адресу реєстрації Віктора Януковича, за якою ніхто не живе

Про це в прямому ефірі "112 каналу" заявив прокурор Головної військової прокуратури України Руслан Кравченко, передає Depo.ua.

"Генпрокуратура Росії написала в листі брехню. Тому що під час провадження досудового розслідування було встановлено, що це фейкова адреса реєстрації. За цією адресою ніхто не проживає, також підозрюваний Янукович не проживає. Коли ми відправили міжнародною кур'єрською службою текстовий варіант підозри, за цією адресою вийшла жінка у формі правоохоронних органів і сказала, що вона нічого не отримуватиме, і Янукович тут не проживає. За цим фактом є документальне підтвердження, що Янукович там не проживає", - заявив Кравченко.

"Зараз триває розшук і вживаються всі заходи правоохоронними органами України щодо виконання рішення Печерського районного суду про затримання підозрюваного Януковича", - запевнив прокурор.

Зазначимо, що генеральна прокуратура РФ у відповідь на запит Генпрокуратури України повідомила, що готова організувати допит екс-президента України Януковича на території РФ у присутності українських слідчих.

"У зв'язку з перебуванням Януковича В. Ф. на території Росії генеральна прокуратура Російської Федерації готова розглянути питання про організацію його допиту в присутності представників правоохоронних органів України", - йдеться у відповіді Генпрокуратури РФ на запит Генеральної прокуратури України

У той же час, Кравченко заявив, що українські правоохоронці не братимуть участі в допиті екс-президента України Віктора Януковича на території Росії.

Нагадаємо, 28 листопада 2016 року Святошинський райсуд Києва провів онлайн-допит екс-президента України, який втік у Росію, Віктора Януковича. В цей час він знаходився в залі суду в Ростові-на-Дону (Росія). Пізніше представник ГПУ Олексій Донський звинуватив Януковича в дачі неправдивих свідчень.

Раніше повідомлялося, що генпрокурор Юрій Луценко вручив адвокату Януковича повідомлення про підозру екс-президента в державній зраді.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme