UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

"Газпром" вирішив приєднатися до суду проти ЄК про використання OPAL

"Газпром" хоче взяти участь у судовому процесі польської нафтогазової держкомпанії PGNiG, яка подала до суду на Єврокомісію через її рішення надати концерну розширений доступ до газопроводу OPAL у Німеччині

Заяву про участь "Газпром" подав до Європейського суду, йдеться в проспекті до планованому випуску єврооблігацій компанії, повідомляє Depo.ua з посиланням на Reuters.

Справа PGNiG розглядається в окружному суді Дюссельдорфа, який заблокував проведення нових аукціонів на потужності OPAL, що призвело до зниження поставок російського газу через трубопровід до Європи.

Нагадаємо, Європейська комісія 28 жовтня Єврокомісія дозволила концерну "Газпром" збільшити завантаження газопроводу OPAL, яким газ постачається в країни Європи.

В OPAL надходить газ з російського газопроводу "Північний потік" в обхід транзитних країн - України та Польщі. Скорочення транзитної виручки України в зв'язку з даним рішенням Єврокомісії може скласти від $ 290 до $ 425 млн на рік.

Найбільша польська енергокомпанія PGNiG оскаржила в суді рішення Єврокомісії, яка схвалила виведення 50% потужностей газопроводу OPAL з Третього енергопакету, таким чином давши можливість "Газпрому" збільшити прокачування газу до Європи.

НАК "Нафтогаз" звернувся до Загального суду Європейського суду справедливості з запитом про приєднання до позову польської компанії PGNiG проти рішення Єврокомісії про розширення доступу "Газпрому" до газопроводу OPAL

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme