UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

ГПУ підозрює, що екс-консул Грузії в Одесі "нагрів" Україну на 4 млн грн

Колишньому генеральному консулу Грузії в Одессі Теймуразу Нішніанадзе інкримінують заволодіння державними коштами в особливо великих розмірах

Про це повідомила прес-секретар генпрокурора Лариса Сарган на своїй сторінці у Facebook, передає Depo.ua.

За даними ГПУ, Нішніанідзе, діючи за попередньою змовою з іншими працівниками консульства, з червня 2012 по листопад 2013 років надав до податкового органу України документи на відшкодування понад 17 млн грн податку на додану вартість (ПДВ) за нібито придбаний товар у фірмових брендових магазинах Louis Vuitton, Gucci, Dsquared2, Helen-Marlen та інших, які розташовані на території Києва та Одеси, що відповідно дає підставу повернення їм, як іноземцям, податку на додану вартість.

Вказується, що "сумарна ціна "придбаних" працівниками консульства брендового одягу та інших товарів за власні кошти мала б складати понад 100 млн грн.

У підозрі вказується, що безпосередньо Нішніанідзе отримав відшкодування ПДВ у розмірі понад 4 млн грн. "Вказані кошти відшкодовувалися на його особистий рахунок та в подальшому зняті ним готівкою в банківських терміналах м. Одеси та м. Києва на власні цілі", - написала Сарган.

За її даними, наразі вирішується питання про обрання Нішніадзе запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою з альтернативою внесення застави у сумі, визначеній законом.

Нагадаємо, Теймуразу Нішніанідзе 10 березня оголосили про підозру і викликали на допит в ГПУ.

За даними слідства, з серпня 2015 року по лютий 2016 року Нішніанідзе здійснював розтрату коштів фонду "На благо Одеси", який розміщений в кабінетах Одеської ОДА.

Зауважимо, що Нішніадзе був генеральним консулом Грузії в Одесі у 2011—2013 роках.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme