Непрацююча Донецька обласна рада досі "з'їдає" з бюджету понад 4 млн грн

Донецька обласна рада, яка фактично не працює, буде коштувати в цьому році платникам податків більше 4 мільйонів гривень

Непрацююча Донецька обласна рада досі "з…

Про це свідчать документи, надані апаратом Донецької обласної ради на запит журналіста Depo.Донбас.

Згідно з кошторисом, у 2017 році видатки Донецької обласної ради з обласного бюджету становлять 4,1 мільйона гривень. З них 3,8 мільйона підуть на виплату заробітної платні працівникам апарату. Майже 100 тисяч піде на оплату комунальних послуг, та ще на 200 тисяч гривень будуть закуплені інші послуги.

Згідно зі штатним розписом, апарат ради становить 65 співробітників, втім, реально працюють лише 19 чоловік.

Інші 46 посад є вакантними. Зокрема на цей час вакантна посада голови ради, одного з заступників та керівника бюджетної комісії.

Наразі, виконуючим обов'язки голови ради є заступник голови Ігор Коваль. Згідно з кошторисом ради, його місячна заробітна плата становить 12,5 тисяч гривень. Рядові ж співробітники ради отримають зарплату від 2 до 4 тисяч гривень.

Слід зазначити, що після захоплення Донецька колегіальний орган Донецька обласна рада фактично припинив своє існування. Останні засідання рада провела у вересні 2014 року. Але, цей орган не був розформований, а його депутати не були переобрані під час чергових виборів. Тож формально вони залишаються депутатами обласної ради до цього часу. Втім, більшість функцій ради були передані Донецькій обласній адміністрації, яка набула статус військово-цівільної.

Всі новини Донбасу сьогодні читайте на Depo.Донбас

 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme