Дерегуляція в дії: Уряд скасував більше 100 застарілих нормативних актів

Кабінет Міністрів України ухвалив рішення про скасування близько 100 нормативно-правових актів, які на сьогодні не мають законодавчих підстав та заважали веденню бізнесу

Таке рішення ухвалили на засіданні уряду, передає Depo.ua.

Зазначається, що після скасування регуляторних актів було визначено період, протягом якого міністерства та зацікавлені органи можуть виступити за відновлення їхньої дії.

Прем'єр-міністр також додав, що наприкінці 2016 року уряд у рамках "дерегуляційного дня" скасував більше трьохсот постанов та нормативних актів

"Фахівці підрахували, що 367 актів - це 3 тис. сторінок різноманітних регуляцій і вимог, які має виконати український бізнес, бізнес, який працює в Україні. Уявіть, скільки треба витратити часу, щоб їх прочитати, потім їх виконати, ще й не помилитися, тому що кожна помилка може бути неприємною з точки зору штрафних санкцій", - наголосив Володимир Гройсман.

Крім того, перший заступник міністра економічного розвитку і торгівлі України Максим Нефьодов зазначив, що уряд підтримав проект постанови Мінекономрозвитку, яка приводить національні списки товарів подвійного використання у відповідність до світової практики.

"Наголошую, що рішення стосується не лише імпорту, але і експорту українських товарів, а відповідно дає більше можливостей прориву української промисловості. Щорічна загальна вартість 53 груп товарів, які звільняються від надмірного контролю - майже 1,8 млрд доларів", - сказав Нефьодов.

Зазначається, що до товарів, про які йде мова, належать портативні ренгтенапарати і звичайні ендоскопи, для ввезення яких потрібно було раніше отримувати окремий дозвіл.

Нагадаємо, 23 листопада 2016 року Кабмін скасував дію 367 регуляторних актів, які стосуються різних сфер ведення бізнесу в Україні.

Під час засідання 10 березня прем'єр-міністр України Володимир Гройсман заявив, що зарегульованість бізнесу стримує економічне зростання країни.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme