Блокувальники з Донбасу висунули новий ультиматум Кабміну

Штаб блокади Донбасу поставив черговий ультиматум Кабінету міністрів про припинення поставок вугілля з Росії до 2 квітня

Про це пише Depo.Донбас з посиланням на сторінку Штабу блокади у мережі Facebook.

"Ми переходимо до другого етапу блокади, даємо уряду час до 2 квітня для того, щоб підписати договір з країнами, які не ведуть війну з Україною щодо поставок енергоносіїв. З Росії ми пропускати вугілля більше не будемо ", - заявив начальник Штабу блокади Анатолій Виногродський.

Зазначається, що в іншому випадку учасники почнуть активну фазу блокади - перестануть пропускати вугілля.

"Що стосується інших товарів з Росії - ми будемо радитися з експертами і народом. Товари, які йдуть в Росію з України, ми будемо зупиняти", - заявив Виногродський.

Крім того, начальник Штабу блокади заявив про необхідність прийняття парламентом законів, які визначать торговельні відносини України і Росії через російську агресію.

Нагадаємо, що 23 лютого блокувальники вже висували ультиматум прем'єр-міністру України Володимиру Гройсману і вимагали "визволення всіх українських полонених та прийняття закону про окуповані території".

Як відомо, з 25 січня ветерани АТО і, зокрема, деякі нардепи Володимир Парасюк та Семен Семенченко, перекрили ділянку залізниці Луганськ - Попасна в рамках торгової блокади окупованих регіонів Донбасу. Внаслідок цього було заблоковано рух 12 поїздів із загальною кількістю 700 вагонів. Згодом у районі міста Попасна Луганської області невідомі порізали рейки.

За даними "Укрзалізниці", станом на 15 лютого через блокування руху поїздів на Донбасі Україна не отримала майже 240 тис. тонн енергетичного вугілля, а галузь зазнала 53,5 млн грн збитків.

Всі новини Донбасу сьогодні читайте на Depo.Донбас

 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme