UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

Зеркаль прогнозує, що рівень бруду Росії в Гаазі зашкалюватиме

У Міжнародному суді ООН в Гаазі російська сторона наводить не докази, а презентує новинні стрічки пов'язаних з Кремлем інформаційних агентств

Про це в прямому ефірі "5 каналу" заявила заступник міністра закордонних справ України Олена Зеркаль, повідомляє Depo.ua.

"Ми надаємо свої докази в трошки іншій формі, ніж надавали росіяни. Ми ніколи не посилаємось на неперевірені джерела інформації – це була наша принципова позиція. Ми не надавали жодних фотографій, якщо ми не мали жодної прив'язки до місцевості і могли чітко визначити які були наслідки, де це відбувалось і чи є в нас свідки подій. Тобто, ми ґрунтували свої покази виключно на тих фактах, якими ми могли підтвердити доказами", - сказала Зеркаль.

Вона додала, що матеріали, надані Росію, не можна назвати доказами. "Це просто презентація з Lenta.ru та інших пов'язаних з Кремлем джерел. Дійсно, суд буде усе перевіряти. Ми показували сьогодні як вони виривають з контексту шматки і презентують їх, як позицію міжнародних організацій", - сказала заступник міністра.

За словами Зеркаль, від засідання, яке відбудеться сьогодні, вона очікує "багато бруду" з боку російської сторони. "Дуже агресивним і неприємним. Думаю, що рівень бруду буде набагато вищим, ніж вчора", - резюмувала вона.

Нагадаємо, 6 березня завершився перший день слухань в Міжнародному суді ООН в Гаазі справи "Україна проти Росії", на яких Україна представляє докази злочинів Росії.

7 березня свої аргументи у суді представить Росія, після чого сторонам дадуть ще два дні, щоб пояснити свої позиції. Результатом цих слухань має бути ухвала суду - задовольнити чи ні запит України на запровадження тимчасових заходів. Рішення буде остаточним і обов'язковим для виконання всіма сторонами.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme