UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

Закарпатців попереджають про можливий спалах кору

План щеплення від кору в області виконано лише на третину

Закарпатців попереджають про можливий сп…

Про це інформує Depo.Закарпаття з посиланням на Голос Карпат.

Причиною спалаху хвороби на Закарпатті може стати епідемія кору в Румунії та низька вакцинованість населення. Ще однією причиною є циклічність захворювання. За словами головного лікаря обласної клінічної інфекційної лікарні, Михайла Поляка, високі показники інфікування повторюються кожні 5-6 років. На Закарпатті епідемія кору була зафіксована у 2012 році. Тоді було виявлено майже дві тисячі випадків захворювання.

У Румунії вже виявлено 2,5 тисячі хворих, 16 осіб загинули. Оскільки хвороба передається повітряно-крапельним шляхом, то закарпатські фахівці наголошують на потребі вакцинації населення.

Директор департаменту охорони здоров'я Закарпатської ОДА Володимир Маркович підкреслив, що захворюваність на кір є серйозною проблемою. Чи не єдиним методом профілактики є вакцинація населення.

"Наразі ми готові до спалаху захворюваності. Але потрібно в першу чергу попередити проблему. Потрібно провести вакцинацію саме тих верств населення, які не пройшли вакцинацію в минулі роки. В кожній лікарні та амбулаторії району можна безкоштовно провести щеплення", - сказав Маркович.

Охоплення вакцинацією від кору в Україні складає 45,5% населення при потребі 95%. На Закарпатті план щеплення виконано лише на третину. Наразі в нашій області є майже дев'ять тисяч доз вакцини для профілактики кору. Але всі вони були закуплені за кошти, які були передбачені бюджетом у 2015 року.

"Ми забезпечені приблизно на 75%. На початок березня ми маємо залишок 8923 дози вакцини. Так, ця кількість не покриває всіх потреб населення, але планові щеплення можуть проводитись без обмежень", - сказав Поляк.

Всі новини Ужгорода та Закарпаття сьогодні читайте на Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme