"Язик" Путіна пообіцяв, що Кремль визнає рішення Гааги

Росія визнає рішення Міжнародного суду ООН в Гаазі, яким би воно не було, адже є учасницею розгляду

Про це заявив прес-секретар президента Росії Дмитро Пєсков, передає Depo.ua.

"Російська сторона є учасницею цього розгляду. Тобто, якби Росія не визнавала рішення суду, відповідно, вона не була б учасницею цього розгляду", - сказав Пєсков, відповідаючи на питання, чи визнає Росія рішення суду.

Зазначимо, 9 березня, в Міжнародному суді ООН у Гаазі триває останній день слухань за позовом України проти Росії, з промовою виступає російська делегація. Після цього судді ухвалюватимуть рішення.

Нагадаємо, 16 січня Міністерство закордонних справ України подало позов з приводу порушення Росією Конвенції ООН з протидії фінансуванню тероризму та Конвенції про ліквідацію всіх форм расової дискримінації в Міжнародний суд ООН в Гаазі. Україна вимагає від РФ припинення фінансування незаконних збройних формувань на Донбасі і відновити діяльність Меджлісу в окупованому Криму.

6 березня завершився перший день слухань в Міжнародному суді ООН в Гаазі справи "Україна проти Росії", на яких Україна представляє докази злочинів Росії.

7 березня свої аргументи у суді представила Росія, після чого сторонам дадуть ще два дні, щоб пояснити свої позиції. Результатом цих слухань має бути ухвала суду - задовольнити чи ні запит України на запровадження тимчасових заходів. Рішення буде остаточним і обов'язковим для виконання всіма сторонами.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme