В Одеському онкодиспансері закінчилися ліки, а грошей на нові не виділяють

Лікарі онкодиспансеру Одеси шукають кошти для фінансування якісного лікування пацієнтів

В Одеському онкодиспансері закінчилися л…

Як передає Depo.Одеса, катастрофічна ситуація склалася в онкологічному центрі змусила лікарів звернутися до громадськості за допомогою.

Під час прес-конференції головний лікар Олег Лук'янчук розповів про вкрай малому фінансуванні, повній відсутності препаратів для хіміотерапії і обладнанні для променевого лікування, яке виходить з ладу. Крім того, в лікарні виникає і безліч інших поточних проблем, які навалилися на плечі людей в білих халатах.

За словами Лук'янчука, департамент охорони здоров'я облдержадміністрації постійно переносить закупівлю препаратів для хіміотерапії та інших медикаментів. Проблема - відсутність коштів. У минулому році їх виділили лише в грудні, що не дозволило провести тендери. У цьому грошей немає через проблеми із затвердженням бюджету.

У минулому році, Одеський Обласна Рада проголосувала за виділення 16 млн грн на закупівлю ліків, але лікарня так і не побачила, ні грошей, не ліків.

Щорічно, для повного функціонування онкологічного диспансеру необхідна сума у 215, 6 млн грн - це річний бюджет.

"У 2016 році на матеріали і обладнання було виділено - 0%, на харчування - 15%, на медикаменти - 7%", - зазначив головний врач одеського онкодиспансеру.

Всі новини Одеси читайте на Depo.Одеса

 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme