У Польщі відреагували на переобрання Туска головою Євроради

Представники влади Польщі прокоментували переобрання Дональда Туска головою Європейської ради

Зокрема, прес-секретар правлячої партії Польщі Право і справедливість (ПіС) Беата Мазурек розкритикувала переобрання Туска, яке відбулося 9 березня, повідомляє Depo.ua з посиланням на Європейськау правду.

"За нашою оцінкою, таке рішення не віщує Європі нічого хорошого, воно є поганим для Європи. Вперше в історії лідери держав ЄС підтримали людину всупереч позиції уряду країни, з якої ця людина походить", - заявила вона.

У свою чергу, глава МЗС Польщі Вітольд Ващиковський в коментарі Onet.pl заявив, що вражений способом прийняття рішення про переобрання голови Європейської ради.

"Це означає, що ЄС рухається в непередбачуваному напрямку...Ми програли битву, але ситуація від цього не змінюється. Туск нам не допомагав і в майбутньому допомагати не буде", - сказав він.

На думку Ващиковського, тепер Туск може "ще гостріше атакувати польський уряд" на європейській арені.

"Ми не згодні з цим рішенням, але не маємо юридичної можливості його скасувати", - заявив дипломат.

Голова партії "Право і справедливість" Ярослав Качиньський ще не прокоментував переобрання Туска, відмовившись від спілкування з журналістами.

Нагадаємо, 9 березня Туск був обраний на другий термін головою Європейської ради.

Нинішня польська влада була проти перебрання Туска, прем'єрка Шидло агітувала європейців проти цього вибору. А потім поляки навіть погрожували зривом саміту ЄС щодо Brexit, якщо Туска таки переоберуть на наступний термін.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme