У Клімкіна кажуть, що ЄС не затягуватиме з безвізом для України

У Раді ЄС мають намір завершити процедуру надання безвізу Україні в найкоротші терміни

Про це в ефірі "112 Україна" повідомила прес-секретар Міністерства закордонних справ України Мар'яна Беца, передає Depo.ua.

"Сьогодні було дуже позитивне рішення. Воно було очікувано, оскільки вже позитивно була оцінена робота, проведена Україною... Далі мають відбутися дебати та прийняття рішення про безвізовий режим на пленарному засіданні Європейського парламенту. Колись це буде важко коментувати, тому що це залежить виключно від графіка Європарламенту. Наступний етап - це схвалення Радою ЄС та підписання відповідного законодавчого акта. Тут терміни вже не залежать від України, це внутрішня процедура ЄС. Ми отримали запевнення від наших європейських партнерів, що це буде досить швидко. Вони самі зацікавлені у виконанні своїх зобов'язань. Ми дуже сподіваємося, що ця процедура запрацює як можна швидше", - розповіла вона.

Нагадаємо, 9 березня комітет Європарламенту з громадянських свобод, юстиції та внутрішніх справ остаточно затвердив проект законодавчої резолюції про внесення України до переліку третіх країн, для громадянам яких скасовуються візові вимоги.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme