У червоному вині знайшли речовину, яка уповільнює старіння

У з'єднанні, яке міститься в шкірці червоного винограду, виявили ресвератрол, який захищає нейрони мозку від старіння

У червоному вині знайшли речовину, яка у…

До такого висновку прийшли вчені з американського Політехнічного університету Вірджинії, повідомляє Depo.ua з посиланням на сайт навчального закладу.

Фахівці вивчили мозок дворічних мишей. Гризунам похилого віку протягом року давали разом з їжею з'єднання, яке міститься в шкірці червоного винограду. Вчені відзначили, що речовина зробила на організм мишей такий же вплив, як якщо б вони дотримувалися дієти і відчували фізичні навантаження.

Однак, незважаючи на це відкриття, вживання людиною вина з червоного винограду зовсім не призведе до таких же приголомшливих результатів. Тому що потрібна кількість ресвератрола не потрапить з алкоголю в організм людини.

"У вині ресвератрол міститься в таких невеликих кількостях, тому ви не зможете випити його в достатній кількості, щоб домогтися того ж ефекту, який ми виявили у мишей. Наступним кроком є ​​визначення механізму, який дозволяє захищати синапси (місце контакту між двома нейронами. – ред.). Якщо ми відкриємо його, то зможемо модифікувати цю речовину або шукати інші молекули, які є більш ефективними в захисті синапсів", - повідомив один з авторів дослідження Грегоріо Вальдес.

Крім того, ресвератрол захищає від негативних наслідків старіння з'єднання між нейронами головного мозку, він також має протипухлинні і протизапальні властивості.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme