У Британії придумали додаток для розпізнавання картин

Розробники з Великої Британії створили мобільний додаток Smartify, який за допомогою алгоритмів розпізнавання зображень дозволяє ідентифікувати твори мистецтва

У Британії придумали додаток для розпізн…

Про це повідомляє Depo.ua з посиланням на РБК.

Щоб дізнатися назву і автора картини, потрібно навести камеру на твір, після чого на екрані з'явиться вся необхідна інформація. При цьому додаток може сканувати зображення будь-яких розмірів: від оригінальних полотен до принтів на листівках. Сподобалися картини можна зберегти у власній бібліотеці, щоб повернутися до них пізніше.

Доступна версія додатка для iOs та Android, проте офіційно Smartify запустять в травні 2017 року. У перший час користувачі зможуть сканувати всі твори, виставлені в Рейксмузеумі в Амстердамі і Зборах Уоллеса в Лондоні, а також деякі картини з Лувру в Парижі і Метрополітен-музею в Нью-Йорку.

Найскладніше в запуску програми - це отримати дозвіл від музеїв і галерей на використання цифрових копій картин, каже творець Smartify Танос Коккініотіс. Саме з цієї причини додаток на старті має обмежену базу. Однак в майбутньому автори програми збираються розширити число музеїв, в яких можна буде сканувати виставлені полотна.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme