Суддя майже годину зачитував рішення у справі Насірова

У Солом'янському районному суді Києва увечері 9 березня суддя закінчив оголошувати повний текст рішення про обрання запобіжного заходу усуненому з посади голові ДФС Роману Насірову

Самого його в залі суду не було, повідомляє Depo.ua з посиланням на Радіо Свобода.

"Суддя Олександр Бобровник близько 50 хвилин зачитував повний текст рішення, прийнятого 7 березня. Згідно з цим рішенням Роман Насіров заарештований на два місяці з правом внесення застави в 100 млн грн", - наголошується в повідомленні.

Як повідомив прокурор Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Роман Симків, співробітники СІЗО, де перебуває фігурант, надали висновок лікарів медичної частини слідчого ізолятора про те, що чиновнику не рекомендується їхати в суд за станом здоров'я.

Нагадаємо, у ніч на 7 березня Солом'янський райсуд Києва обрав запобіжний захід усуненому від виконання обов'язків голови ДФС Роману Насірову у вигляді утримання під вартою на термін 60 днів до 30 квітня. Розмір застави був визначений у розмірі 100 млн грн. Прокурори просили призначити заставу в розмірі 2 млрд грн. Зазначимо, що суд обирав запобіжний захід підозрюваному з 4 березня.

Слідство вважає, що Насіров протягом 2015 - 2016 років в інтересах народного депутата Олександра Онищенка, надав керівникам регіональних та територіальних органів ДФС незаконну вказівку ухвалювати безпідставні рішення про розстрочення податкового боргу ТОВ "Фірма "Хас", ТОВ "Карпатнадраінвест", ТОВ "Надра Геоцентр".

САП наголошує, що дії Насірова завдали державі збитків на суму 2 млрд грн та вимагала взяти його під варту.

Зараз Насіров сидить у Лук'янівському СІЗО та не збирається вносити заставу.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme