Соціальні мережі посилюють самотність, - вчені

Люди, які багато часу проводять в соціальних мережах, сильніше страждають від самотності

Соціальні мережі посилюють самотність, -…

На користь "ізолюючої" дії соцмереж повідомляють результати, опубліковані в American Journal of Preventive Medicine . У статті Брайана Примака (Brian Primack) говориться, що ті, хто багато часу проводять в соціальних мережах, сильніше страждають від самотності, пише Depo.Полтава з посиланням на Наука и жизнь.

Дослідники опитали понад 1 700 осіб у віці від 19 до 32 років про те, наскільки сильно вони відчувають себе в ізоляції від суспільства, і як довго і як часто вони сидять в соцмережах. Для опитування обрали десять соціальних мереж, серед яких були Фейсбук, Твіттер, Інстаграм. В середньому на соцмережі у опитаних йшло трохи більше години в день.

Близько 27% з них страждали від соціальної ізоляції, причому почуття самотності було тим сильніше, чим більше часу людина проводила в соцмережах. Наприклад, ті, хто витрачав на Фейсбук, Твіттер та ін. по півгодини в день, відчували себе в соціальному сенсі в два рази краще, ніж ті, хто сидів у соцмережах в сумі по дві години і більше. Така ж кореляція була і щодо відвідуваності: якщо людина заходила на сайти соцмереж 58 раз в тиждень, то вона почувалася в три рази більше ізольованою, ніж та, хто обмежувалася дев'ятьма заходами.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Полтава

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme