Скільки в Україні є вулиць Шевченка

Активіст зробив мапу топонімів названих на честь Тараса Шевченка

Скільки в Україні є вулиць Шевченка…

Про свої підрахунки повідомив у "Фейсбук" Станіслав Свідлов на основі даних з "Реєстру адміністративно-територіального устрою", пише Depo.Закарпаття

За інформацією активіста, в реєстрі зафіксовано 10967 топонімів названих на честь Тараса Шевченка. З них вулиць 9472, провулків 1178, площ 39, проспектів 25, в'їздів 24, бульварів 20, тупиків 20, майданів 8, районів в містах 7, кварталів 6, проїздів 5, скверів 2, парків 2. З населених пунктів названо одне місто, 145 сіл, 2 смт, 9 селищ.

А також в реєстрі досі значаться два ліквідованих села. Серед регіонів на першому місці за кількістю назв йде Київська область з 799 топонімами, не враховуючи ще 11 назв у Києві. На останньому Автономна Республіка Крим з 96 назвами і не враховуючи ще однієї назви у Севастополі.

Свідлов зазначає, що не претендує на стовідсоткову достовірність, у зв'язку з проблемами самого реєстру та google maps.

У реєстрі є неточності, по-перше, є здвоєності назв у зв'язку з декомунізацією(наприклад зафіксовано одночасно вулиця Шевченка в Дніпрі та вулиця Шевченка в Дніпропетровську), по-друге, просто здвоєності (наприклад вулиця Шевченка та вулиця Т.Г. Шевченка в одному населеному пункті), по-третє, є сумнів що реєстрі зафіксовані всі назви (наприклад у реєстрі зафіксовано всього два парки Шевченка). Щодо google maps то він час від часу проставляє точки не точно (помиляється областю або районом)", - повідомив Свідлов.

Всі новини Ужгорода та Закарпаття сьогодні читайте на Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme