Шлапак хоче створити банк "токсичних" активів

Голова правління Приватбанку Олександр Шлапак допускає можливість створення компанії з управління активами, в яку банки на певних правилах і підставах зможуть передавати свої токсичні активи

Про це він розповів в інтерв'ю ЕП, повідомляє Depo.ua.

"Зараз ми з департаментом та аудиторами робимо все для того, щоб перемовини з колишніми акціонерами щодо обслуговування проблемного портфелю пройшли успішно. Вести їх, на моє переконання, повинні ті, з ким колишні власники домовлялись про мирний перехід банку під крило держави", - сказав Шлапак.

"Якщо порозуміння буде знайдено – прекрасно. Якщо ні, ми знайдемо можливість виділити з балансу банку токсичний портфель. А колишні акціонери будуть вести дискусії з іншими людьми", - заявив голова правління.

За його словами, наразі існує рішення цієї проблеми (токсичних активів - Ред.), воно просте за своєю формулою, але складне за реалізацією.

"Такі приклади були - американські, японські, шведські. Мова про створення банку токсичних активів, компанії з управління активами, в яку, "Приват" та, я переконаний, що й інші банки з великим задоволенням передали б на певних правилах і підставах, свої токсичні активи", - повідомив Шлапак.

"Але у цьому банку мають працювати професіонали, з досвідом проведення спеціальних розслідувань. Як в Україні, так і за кордоном", - сказав голова правління.

"Нам не потрібна компанія з управління активами, яка допоможе нам рахувати, скільки процентів треба заплатити чи в якому обсязі формувати резерви. Це ми зробимо самі. А от КУА, що знайде структури і персон, які завдали шкоди банку, виявить кримінальні схеми та осіб не тільки в Україні, а й за її межами, та допоможе їх притягнути до відповідальності - це вже інша справа", - підсумував він.

Нагадаємо, що 18 грудня 2016 року уряд націоналізував ПАТ "ПриватБанк". А 21 Мініфін придбав 100% акцій "Приватбанку" за одну гривню. Міжнародні фінансові інститути підтримали це рішення. Наразі "Приватбанк" ще не готовий до продажу.

22 лютого повідомлялося, що Кабінет міністрів України ухвалив рішення продовжити докапіталізацію націоналізованого "ПриватБанку" на 9,8 млрд грн.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme