"Сбербанк" в Україні заявляє, що не збирається обслуговувати клієнтів за "документами Л-ДНР"

Дочірній банк Сбербанку Росії в Україні - ПАТ "Сбербанк" - не обслуговує фізичних і юридичних осіб на підставі документів, виданих на непідконтрольних українській владі територіях

"Сбербанк" в Україні заявляє, що не збир…

Про це повідомляє Depo.Донбас з посиланням на "Інтерфакс-Україна".

"ПАТ "Сбербанк", будучи українським комерційним банком і здійснюючи свою діяльність на підставі ліцензії НБУ, неухильно дотримується норм українського законодавства. Банк не обслуговував, не обслуговує і не має наміру обслуговувати фізичних і юридичних осіб на підставі документів, виданих на непідконтрольних українській владі територіях, і не здійснює фінансових операцій на цих територіях. Банк обслуговує клієнтів виключно на підставі документів, що ідентифікують їх відповідно до вимог українського законодавства", - йдеться в повідомленні.

Як зазначено в повідомленні, всі клієнти банку проходять процедуру обов'язкової ідентифікації відповідно до вимог законодавства України про запобігання та протидію легалізації (відмиванню) доходів, одержаних злочинним шляхом, та фінансуванню тероризму і Положення НБУ про здійснення банками фінансового моніторингу (постанова НБУ №417), що підтверджено перевірками НБУ. Зокрема, відповідно до законодавства України з питань фінансового моніторингу, банк не обслуговує осіб, включених до офіційного переліку причетних до здійснення терористичної діяльності або стосовно яких застосовано міжнародні санкції, і здійснює блокування фінансових операцій таких осіб з урахуванням рекомендацій FATF і відповідних рішень Ради національної безпеки і оборони (РНБО) та Кабінету Міністрів України.

"ПАТ "Сбербанк" працює в штатному режимі, безумовно виконуючи свої зобов'язання в повному обсязі перед клієнтами та партнерами з дотриманням норм національного і міжнародного права", - йдеться в повідомленні.

Як раніше повідомлялося, Нацбанк хоче ввести санкції проти української "дочки" Сбербанку

Нагадаємо, що російський "Сбербанк" приступив до обслуговування в своїх відділеннях клієнтів, що надають паспорти так званих "ДНР" і "ЛНР".

Всі новини Донбасу сьогодні читайте на Depo.Донбас

 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme