Порошенко вручив премії імені Тараса Шевченка

Президент Петро Порошенко присудив національну премію імені Тараса Шевченка, яка у цьому році становить 240 тис. гривень, 4 лауреатам

Порошенко вручив премії імені Тараса Шев…

Про це повідомляє кореспондент Depo.ua.

Зокрема, премію присуджено Івану Малковичу за книгу віршів "Подорожник з новими віршами", який став лауреатом у номінації "Література, публіцистика, журналістика".

"Кожна його книга знаходить своїх вдячних читачів!" - зазначив Порошенко.

Також премію присуджено Миколі Малишку, який переміг у номінації "Візуальні мистецтва", за художній проект "Лінія" (скульптура).

"Унікальна дерев'яна скульптура Миколи Малишка доводить, що мистецтво є тим дзеркалом самопізнання, якого потребує людина", - сказав Президент.

Лауреат у номінації "Музичне мистецтво" Богдана Фроляк отримала премію за симфонію-реквієм "Праведна душа", хорову кантату "Колір" і музичний твір "Присниться сон мені".

"Музична Шевченкіана збагатилася творами композитора зі Львова Богдани Фроляк. Її твори є новим глибоким осмисленням поезії Великого Кобзаря", - додав Порошенко.

Також премію присуджено Степану Ковалю за анімаційний серіал "Моя країна - Україна", який переміг у номінації "Кіномистецтво".

"Фільм "Йшов трамвай № 9" перший в історії національного кінематографа здобув перемогу на Берлінському кінофестивалі!" - зауважив Порошенко.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme