Порошенко привітав Туска з переобранням головою Євроради

Президент України Петро Порошенко привітав Дональда Туска з переобранням на посаду голови Європейської ради та висловив сподівання на продовження співпраці

Привітання президент опублікував на сторінці у Facebook, передає Depo.ua

"Щиро вітаю надійного друга України Дональда Туска з переобранням на посаду президента Європейської Ради на наступний 2,5-річний термін. В умовах надзвичайно складних внутрішніх і геополітичних процесів, з якими зіткнувся Європейський Союз за часів першої каденції президента Європейської Ради, Дональд Туск проявив високі лідерські якості і довів щиру прихильність ідеї Об'єднаної Європи та спільним європейським цінностям", - написав президент.

Порошенко зазначив, що в Україні глибоко шанують Туска, який з перших днів перебування на чолі Європейської Ради забезпечив єдність і солідарність ЄС з українським народом у його боротьбі з російською агресією, "демонстрував безкомпромісність і послідовність у відстоюванні суверенного цивілізаційного вибору і відновлення територіальної цілісності нашої держави".

"Чекаю продовження нашої тісної співпраці для досягнення взаємних стратегічних цілей. Не сумніваюся, що Україну і ЄС за його лідерства чекає багато нових звершень на користь миру, стабільності і процвітання", - резюмував президент.

Нагадаємо, 9 березня Туск був обраний на другий термін головою Європейської ради.

Нинішня польська влада була проти перебрання Туска, прем'єрка Шидло агітувала європейців проти цього вибору. А потім поляки навіть погрожували зривом саміту ЄС щодо Brexit, якщо Туска таки переоберуть на наступний термін.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme