Насіров не збирається вносити заставу, - адвокат

Внесення застави у 100 млн грн за відстороненого голову ДФС Романа Насірова стороною захисту не розглядається

Про це розповів адвокат відстороненого голови ДФС Романа Насірова Олександр Лисак в ефірі Еcпресо.TV, передає Depo.ua.

"Насіров під час судового засідання зробив заяву, що він є громадянином України. Громадянином Угорщини і Британії він не є", - заявив він.

За словами адвоката, в мережі досить тривалий час "гуляє" ксерокопія паспорта "громадянина Угорщини" Насірова, підпис якого не збігається з підписом відстороненого голови ДФС. На його думку, ці "документи", які обвинувачення використовує як докази потрійного громадянства Насірова, "діставалися з інтернету, підкладалися і ніким не завірялися".

Також Лисак зазначив, що сторона захисту не бачить необхідності у внесенні застави за Насірова, оскільки це може означати, що вона погодилася з повідомленням про підозру.

"Апеляційна інстанція буде розглядати справу. Навіщо тоді подавати апеляцію, якщо вносиш заставу", - розповів Лисак.

Розгляд апеляції щодо обрання запобіжного заходу має бути призначено впродовж трьох діб. Оскільки адвокати Насірова подали її у вівторок, 7 березня, то перше засідання з розгляду апеляції щодо обрання запобіжного заходу Насірову може відбутися у п'ятницю, 10 березня.

"Повний текст рішення про обрання запобіжного заходу ми отримаємо завтра, і нам треба буде доповнювати апеляційну скаргу", - додав адвокат.

Нагадаємо, у ніч на 7 березня Солом'янський райсуд Києва обрав запобіжний захід усуненому від виконання обов'язків голови ДФС Роману Насірову у вигляді утримання під вартою на термін 60 днів до 30 квітня. Розмір застави був визначений у розмірі 100 млн грн. Прокурори просили призначити заставу в розмірі 2 млрд грн. Зазначимо, що суд обирав запобіжний захід підозрюваному з 4 березня.

Слідство вважає, що Насіров протягом 2015 - 2016 років в інтересах народного депутата Олександра Онищенка, надав керівникам регіональних та територіальних органів ДФС незаконну вказівку ухвалювати безпідставні рішення про розстрочення податкового боргу ТОВ "Фірма "Хас", ТОВ "Карпатнадраінвест", ТОВ "Надра Геоцентр".

САП наголошує, що дії Насірова завдали державі збитків на суму 2 млрд грн та вимагала взяти його під варту.

Зараз Насіров сидить у Лук'янівському СІЗО.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme