UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

На Росії у злочинця вкрали електронний браслет, за допомогою якого за ним стежили

Житель Ісилькуль зняв з ноги браслет УФСІН і пішов в пошуках пригод, а браслет поклав в пакет, який у нього вкрали

Незвичайна крадіжка в Омській області. У 36-річного жителя Ісилькуль, засудженого до обмеження волі за майнові злочини, вкрали електронний браслет, який одягли йому на ногу співробітники УФСІН по Омській області, передає Depo.ua з посиланням на om1.

Засудженому набрид тотальний контроль і він вирішив випити. Виходячи з рішення суду, чоловік повинен був носити браслет, який передає сигнал про його пересування до стаціонарного контролюючого пристрою (СКУ), закріпленому в будинку засудженого. За допомогою цього пристрою інспектори УФСІН спостерігали, де знаходиться їхній підопічний. Засуджений не міг залишати межі власного подвір'я, причому пристрій відстежував, на якій відстані від СКУ знаходиться в даний момент укладений.

Щоб втекти з дому, чоловік скоїв практично неможливе: за допомогою інструментів зняв браслет, поклав його в пакет і відправився на автовокзал Ісилькуль в пошуках спиртного. Там він знайшов товариша по чарці, з яким почав випивати. У якийсь момент незнайомець звернув увагу на пакет і подумав, що там знаходиться щось цінне. Вибравши момент, новий приятель схопив пакет і кинувся бігти. Виявивши пропажу браслета, засуджений побіг в поліцію і повідомив про крадіжку.

А в цей момент співробітники УФСІН вже виявили відсутність сигналу з СКУ та почали пошуки засудженого. Свого підопічного вони знайшли в поліції, в той момент він якраз писав заяву про зникнення.

Відносно злодія порушено кримінальну справу за статтею "Крадіжка". Викрадене СКУ, як з'ясувалося, коштує 48 тисяч 500 рублів, тому злодієві загрожує великий термін. Що стосується засудженого, який зняв браслет, то УФСІН буде за порушення застосовувати до нього санкції.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme