UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

Між виробником та ДФС Хмельниччини конфлікт "на мільйони"

Як стверджують податківці, керівник підприємства називає власні порушення валютного законодавства "тиском на бізнес"

Між виробником та ДФС Хмельниччини конфл…

На Хмельниччині за результатами позапланової невиїзної перевірки ДФС області донараховали одному із суб‘єктів зовнішньоекономічної діяльності – підприємству сфери легкої промисловості 1,9 мільйона гривень фінансових санкцій у вигляді пені за порушення законодавчо встановлених термінів розрахунків за операціями із зарубіжними контрагентами, повідомляє Depo.Хмельницький за інформацією прес-служби відомства.

"У зв‘язку із небажанням посадових осіб товариства працювати прозоро і провести виїзну перевірку за його місцем розташування, перевірка проводилась у стінах податкового органу, про що суб‘єкта господарювання повідомили заздалегідь, як це й передбачено вимогами Податкового кодексу України. А також запропоновали надати копії первинних документів, що стосувались предмету перевірки", - кажуть в ДФС.

Відтак, перевірка проводилася на підставі документів, отриманих від митних органів (завірених копій контрактів, митних декларацій та товаросупровідних документів) та наданих ТОВ (копій платіжних доручень в іноземній валюті).

При відпрацюванні повідомлень уповноваженої банківської установи, на контролі й якої перебували імпортні контракти даного підприємства, податківці встановили, що при перерахуванні валютних коштів за межі країни, сировина від зарубіжного партнера надходила набагато пізніше (або взагалі не надходила), ніж це передбачено Законом України "Про порядок здійснення розрахунків в іноземній валюті" за 11-ма зовнішньоекономічними контрактами.

Систематичне порушення вимог валютного законодавства підтверджується щомісячними інформаційними повідомленнями уповноваженої банківської установи. Зокрема, впродовж 2015-2016 років до податкового органу надійшло 15 повідомлень банку про порушення термінів розрахунків в іноземній валюті за 28 зовнішньоекономічними контрактами.

За словами податківців, керівник підприємства публічно назвав допущені ним порушення вимог валютного законодавства і застосовані у зв'язку з цим штрафні санкції "тиском на бізнес".

Вони ж переконані, що у даному випадку мова йде про ігнорування конкретних норм права і пошук шляхів уникнення фінансової відповідальності за рахунок прямих бюджетних втрат.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Хмельницький

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme