Лукашенко жорстко "нагнув" Медведєва за газ

Президент Білорусії Олександр Лукашенко пообіцяв, що в разі підвищення цін на газ Росії теж доведеться заплатити, проте ціна буде "неймовірно вищою"

Про це Лукашенко заявив на нараді в Мінську, передає Depo.ua з посиланням на російський РБК.

За його словами, Мінськ хоче від керівництва Росії не дешевого газу, а виконання своїх зобов'язань в рамках Союзної держави. "Якщо ми будуємо наш союз, то у наших людей і підприємств, у бізнесу повинні бути рівні умови на цьому ринку. Все, ми більше нічого не хочемо. Якщо хтось із розумників там думає, що нас можна постійно нахиляти і ставити на коліна, цього не буде", - заявив президент Білорусі.

При цьому він зазначив, що нещодавньою заявою про газ прем'єр-міністр Росії Дмитро Медведєв намагається налякати офіційний Мінськ. "Медведєв повинен розуміти, що якщо ми будемо платити, як у Європі, то дещо за що йому теж доведеться заплатити. І ціна буде неймовірно вищою, ніж ціна на природний газ", - заявив Лукашенко.

Він підкреслив, що в основі відносин Росії і Білорусі не повинні лежати "бухгалтерія" і "ціна на природний газ, який не належить Медведєву".

Нагадаємо, 7 березня прем'єр-міністр Росії Дмитро Медведєв закликав "колег" пам'ятати про пільгову ціну на російський газ при ухваленні рішень, що гальмують або блокують процес інтеграції в ЄАЕС.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme