UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

Лукашенко наказав чиновникам до 1 квітня відправити на роботу родичів-дармоїдів

Президент Білорусії Олександр Лукашенко зажадав від державних службовців до 1 квітня працевлаштувати незайнятих родичів, дружин, чоловіків і коханців

Про це він заявив у четвер, 9 березня, на нараді про актуальні питання розвитку країни, передає Depo.ua з посиланням на БЕЛТА.

"Я поки що звертаюся до державних службовців та інших значущих в країні осіб: працевлаштуйте, будь ласка, своїх дружин, чоловіків, коханок і коханців, рідних і близьких. Якщо можуть працювати і повинні, вони максимум з 1 квітня повинні бути на роботі", - зазначив глава держави.

За словами Лукашенка, якщо дружина або коханка хвора, то їх будуть лікувати. При цьому він зазначив, що оплата так званого податку за дармоїдство - не вихід із ситуації. "Ви можете сказати: так вони заплатять 200 доларів, або 400 білоруських рублів в рік. Ні, бажано, щоб вони були на роботі", - додав президент.

Нагадаємо, 9 березня Лукашенко розпорядився протягом року не стягувати з громадян збір за дармоїдство.

17 лютого в Мінську відбувся мітинг проти так званого "податку на дармоїдів" або "дармоїдів". Податок був введений президентським декретом, який вимагає від людей, які офіційно не працювали більше півроку, заплатити більш ніж 200 доларів державі. Поки такий податок сплатили лише 40 тисяч людей, тобто лише 10% від плану Лукашенка.

При цьому обурення білорусів пов'язане з тим, що робочих місць в країні не вистачає.

Аналогічні протестні акції відбулись і в інших містах Білорусі.

Президент Білорусі Олександр Лукашенко, у свою чергу, звинуватив мітингуючих у "розгодуванні човна".

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme