UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

Хмельницька облдержадміністрація "нахімічила" на землях з копалинами

Прокуратура вимагає повернення державі понад 44 га земель вартістю більше 20 млн грн

Хмельницька облдержадміністрація "нахімі…

На Хмельниччині прокуратура вимагає повернення державі понад 44 га земель вартістю більше 20 млн грн, повідомляє Depo.Хмельницький.

Шепетівська місцева прокуратура виявила порушення вимог законодавства при використанні земель державної власності, розташованих на території Судилківської сільської ради Шепетівського району.

На підставі розпоряджень облдержадміністрації Шепетівська райдержадміністрація одному із товариств передала в оренду земельні ділянки для видобування корисних копалин. Їх вартість перевищує 20 млн. грн.

Розмір же орендної плати за користування землею визначено у правочині на підставі нормативної грошової оцінки земельних ділянок. Водночас, в порушення умов договорів оренди землі та вимог земельного законодавства, підприємство орендну плату за користування земельними ділянками систематично не сплачує, внаслідок чого утворилась заборгованість на суму близько півмільйона гривень.

"За вказаних обставин, місцевий бюджет та територіальна громада недоотримує значну суму коштів, яка наразі стягується у примусовому порядку", - каже керівник місцевої прокуратури Іван Комар.

Відтак, місцева прокуратура, діючи на захист інтересів держави, звернулась до суду з вимогами розірвати договори оренди землі. Позов прокурора перебуває на розгляді у господарському суді Хмельницької області.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Хмельницький

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme