Харківські комунальники віддадуть понад 700 тис. грн фірмі з орбіти творця "Одоробла"

Комунальне підприємство "Харківводоканал" підписало дві угоди з ТОВ "Сіті-Дизайн" щодо розробки двох проектів реконструкції мереж водопостачання та каналізації на територіях парку ім. Т.Г. Шевченко та Харківського зоопарку

Як повідомили кореспонденту Depo.Харків у "Харківському антикорупційному центрі", загальна вартість двох проектів реконструкції склала 762 тис. грн.

Проекти реконструкції планують розробити до кінця липня 2017 року.

Проект реконструкції 1 пог.м. водопровідної мережі в саду Шевченка коштуватиме 136,1 грн, на території Харківського зоопарку – 209 грн.

ТОВ "Сіті-Дизайн" було зареєстроване 7 жовтня 2016 року. Власником цього підприємства є Любов Тетельбаум. А директором вказана Олена Головачова. Остання є співробітницею фірми "Ароф".

Фірма "Ароф" є головним проектантом для мерії Кернеса. За останні роки фірма "Ароф" отримала від мерії десятки мільйонів гривень. ТОВ "Ароф" лише у грудні 2016 року отримало від структур Харківської міськради 3,91 млн грн.

ТОВ "Сіті-Дизайн" знаходиться за тією ж адресою, що й "Ароф" й використовує їх телефон.

Головний інженер проекту ТОВ "Сіті-Дизайн" Світлана Парасочка також працює в ТОВ "Ароф".

За жовтень—грудень 2016 року ТОВ "Сіті-дизайн" отримало від КО "Харківський зоологічний парк" за розробку проектів для реконструкції зоопарку 4,44 млн грн.

Певний час власниками ТОВ "Ароф" (з 2004 по 2008 роки) були Тетяна Поліванова та Сергій Чечельницький. Потім протягом року власниками були їх діти – Майя Поліванова та Чечельницька Катерина Сергіївна. З 2009 року одноосібною власницею є Майя Поліванова.

Довідка Depo.Харків. У Харкові на місці пам'ятника Леніну на площі Свободи за результатами конкурсу має бути встановлена 86-метрова колона із ангелом і хрестом. Одними із авторів проекту є рідний брат головного архітектора Харкова Павло Чечельницький і сам головний архітектор Харкова Сергій Чечельницький. Мешканці міста охрестили цю скульптурну композицію "Одоробло". Активісти звернулися до суду з вимогою скасувати результати конкурсу. 6 лютого біля Дзержинського райсуду пройшов мітинг протесту проти встановлення на площі Свободи колони. Тоді ж із третьої спроби суд взяв до розгляду позов активістів про скасування результатів бліц-конкурсу.

Петиція до міськради з проханням скасувати результати конкурсу набрала необхідні для розгляду 5 тисяч підписів у рекордні два дні. У свою чергу, відповідаючи на петицію, Кернес зазначив, що рішення щодо встановлення на площі Свободи в Харкові колони з ангелом та хрестом прийматимуть із урахуванням результатів розгляду судової справи за позовом активістів.

13 лютого, Дзержинський райсуд Харкова розпочав слухання позову активістів із вимогою скасування результатів бліц-конкурсу.

Всі новини Харкова сьогодні читайте на Depo.Харків

 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme