ГПУ арештувала мільярд сина Януковича, але нарікає на суди

Генеральна прокуратура спільно з Державною службою фінансового моніторингу зупинила фінансові операції грошових коштів, які належать сину екс-президента Олександра Януковича

Прокурори здійснюють процесуальне керівництво у кримінальному провадженні щодо службових осіб ПАТ "Всеукраїнський банк розвитку", який належить сину екс-президента, повідомляє Depo.ua з посиланням на прес-службу ГПУ.

"Під час досудового розслідування за клопотанням Генеральної прокуратури України протягом 2015-2016 років Печерським районним судом міста Києва було накладено арешт на депозитні рахунки, відкриті працівниками банку на загальну суму близько 1 млрд грн, оскільки є достатньо підстав вважати, що фактичним власником вказаних грошових коштів є Янукович", – зазначили у прокуратурі.

Разом із тим, з кінця грудня 2016 року деякі слідчі судді Печерського районного суду Києва почали задовольняти клопотання адвокатів та ухвалювати суперечливі рішення про зняття арешту з зазначених коштів у зв'язку з "необґрунтованістю накладення їхніми колегами". У деяких випадках той самій слідчий суддя, розглядаючи однотипні клопотання адвоката протягом місяця, ухвалював різні рішення.

"З метою недопущення зняття грошових коштів з накопичувальних рахунків ПАТ "Всеукраїнський банк розвитку", відкритих у Національному банку України, за клопотанням Генеральної прокуратури України 17.01.2017 Печерський районний суд міста Києва повторно наклав арешт на грошові кошти вказаних фізичних осіб", - зазначили в ГПУ.

Крім того, прокурори спільно з працівниками Державної служби фінмоніторингу зупинили фінансові операції на рахунках банків, у які були перераховані грошові кошти після зняття арештів та подали нові клопотання про арешт майна до суду.

Нагадаємо, що Печерський райсуд міста Києва зняв арешт з майна Януковича-молодшого у вигляді 312,5 млн грн, які перебувають на рахунку в "Міжнародному інвестиційному банку". Але гроші знову заблокувала ГПУ.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme