UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

Допитів Януковича на території Росії за участю Генпрокуратури України не буде, – прокурор

Українські правоохоронці не будуть брати участь у допиті екс-президента України Віктора Януковича на території Росії

Як передає Depo.Донбас, про це заявив прокурор Головної військової прокуратури України Руслан Кравченко в ефірі "112 Україна".

"Підозрюваний Янукович повинен бути в суді і відповідати перед українським судом. Тільки так. Ніяких допитів у присутності представників ГПУ не буде", - заявив він.

Прокурор зазначив, що підозра на Януковича переходить в органи попереднього розслідування та суду за межами України, на територію Росії.

"Він підозрюваний, згідно з постановою слідчого судді, він повинен бути затриманий і доставлений в суд. РФ заявляє, що вона готова допитати підозрюваного Януковича. Вона не заявляти про це, а робити вже чотири місяці тому. Якщо готова, нехай виконує запит", - сказав Кравченко.

"На території РФ я, наприклад, як прокурор або слідчий, який здійснює досудове розслідування, не маю права допитувати Януковича. Тільки правоохоронні органи РФ. Ми можемо бути тільки бути присутнім під час цього допиту. Я, як прокурор або слідчий, повинен буду затримати підозрюваного і доставити його в суд. Не буде такого допиту, якщо ми будемо присутні", - зазначив прокурор.

Нагадаємо, Генпрокуратура України отримала відповідь від російських колег про деталі наступного допиту колишнього президента України Віктора Януковича.

28 листопада 2016 року Святошинський райсуд Києва провів онлайн-допит екс-президента України, який втік у Росію, Віктора Януковича. В цей час він знаходився в залі суду в Ростові-на-Дону (Росія). Пізніше представник ГПУ Олексій Донський звинуватив Януковича в дачі неправдивих свідчень.

Раніше повідомлялося, що генпрокурор Юрій Луценко вручив адвокату Януковича повідомлення про підозру екс-президента в державній зраді.

Всі новини Донбасу сьогодні читайте на Depo.Донбас

 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme