Брехня в кубі: Росія в Гаазі стверджує, що Україна не вимагала залишити Меджліс у спокої

Представник Росії в процесі "Україна проти Росії" в Суді ООН стверджує, що Москва не отримувала інформації щодо протесту Києва проти заборони Меджлісу

Про це заявив Матіас Форто, один із адвокатів, що представляють Росію у судовому процесі, повідомляє Depo.ua з посиланням на "Європейську правду".

"Україна ніколи не просила Росію скасувати заборону Меджилісу", - заявив він.

Він підкреслив, що це, на його думку, свідчить про небажання вирішити суперечку шляхом переговорів. Форто також наголосив, що заборона Меджлісу була викликана виключно мотивами боротьби з екстремізмом в Криму.

Насправді Україна неодноразово зверталася до Росії з цього приводу – і напряму, і через міжнародних посередників.

Нагадаємо, 29 вересня 2017 року Верховний суд Росії остаточно визнав законною заборону діяльності кримських татар на території Росії як "екстремістської організації". Таким чином, була відхилена апеляційна скарга представників Меджлісу.

26 квітня підконтрольний Росії "Верховний суд" Криму заборонив Меджліс, визнавши його екстремістською організацією. Ініціатором процесу була так званий прокурор Криму "няша" Наталія Поклонська, вона заявила, що Меджліс нібито співпрацює з організацією "Хізб ут-Тахрір", визнаною в РФ терористичною.

За словами голови Меджлісу Рефата Чубарова, з набуттям чинності рішення Верховного суду Росії про заборону діяльності Меджлісу кримськотатарського народу під загрозу ув'язнення підпадають до трьох тисяч членів цієї організації.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme