Блокувальники залізниці на Донбасі відмовилися здавати зброю на вимогу Аброськіна

Блокувальники залізничних колій на Донбасі відмовилися здавати наявну у них офіційно зареєстровану зброю на вимогу голови поліції Донеччини В'ячеслава Аброськіна

Про це йдеться у розміщеній у Facebook заяві штабу блокади, передає Depo.Донбас.

Штаб блокади нагадав Аброськину ст. 19 Конституції України: "Правовий порядок в Україні ґрунтується на засадах, відповідно до яких ніхто не може бути примушений робити те, що не передбачено законодавством. Органи державної влади та органи місцевого самоврядування, їх посадові особи зобов'язані діяти лише на підставі, в межах повноважень та у спосіб, що передбачені Конституцією та законами України".

"Обмеження прав громадян, якi введені за бажанням начальника Нацполиции в Донецькій області - є незаконними, отже виконуватися штабом не будуть. У разі якщо державний службовець Аброськін вирішив жити не за законом, а за "поняттями", штаб рекомендує йому змінити місце роботи і приєднатися до його колишніх колег у т. зв. "ДНР" або в окупованому Севастополі", - йдеться у заяві.

Нагадаємо, начальник ГУ Нацполиции Донецької області В'ячеслав Аброськін зробив заяву про те, що він "забороняє ввезення офіційно зареєстрованої зброї у Донецьку область".

Він зазначив, що така зброя повинна бути здана поліції на зберігання, в іншому випадку громадянам України буде заборонено в'їзд на територію області.

Таке рішення пов'язано з тим. що до кінця антитерористичної операції (АТО) заборонено полювання на всі види мисливських тварин, але в області почастішали випадки перевезення вогнепальної зброї через блокпости, при цьому в багатьох випадках власники не дотримуються правил поводження з нею.

Всі новини Донбасу сьогодні читайте на Depo.Донбас

 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme