UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

Вінницькі моржі на честь 8 березня влаштували костюмований заплив

У Вінниці посвідчення "моржа" мають 650 чоловік

Вінницькі моржі на честь 8 березня влашт…

Сьогодні у Вінниці на Вишенському озері відбувся традиційний святковий заплив моржів. Жінки із клубу "Меркурій", переодягнувшись у костюми, пірнали в ополонку, передає кореспондент Depo.Вінниця.

"Нам дуже приємно, що сьогодні на 8-го березня дуже гарний та сонячний день, і дуже радісно, що ще не розтанула крига. До свята спеціально прорубали ополонку, до того ж купаємося, не так як завжди, бо хочемо бути сьогодні гарними і приготували костюми. До того ж, це - своєрідне закриття сезону моржування. У літку моржі катаються на роликах, велосипедах, робимо зарядки", - каже головна вінницька моржиха Раїса Макієвська.

За її словами, посвідчення моржа отримали 350 вінничан. А всього нині їх в місті налічується 650.

"Щоб стати моржом потрібно з весни закалятися, якщо людина прокупалась цілий рік, тоді ми даємо посвідчення. А ті, хто купається на 19 січня – це моржі "одноразові", - каже Раїса Макієвська.

Серед тих, хто занурюється у крижану воду не лише на Водохреще, а моржує 20 років і 47 річна Людмила Гавронська. Купатися почала спочатку сама, з часом долучила і чоловіка і доньку.

"Гарна погода на купання в ополонці – це найкращий подарунок до 8 березня. Хочеться уже навіть позасмагати. Весняне занурення відрізняється від зимового настроєм, все розцвітає, якісь надії прокидаються. Коли вперше занурилася, я зрозуміла, що можу багато чого досягти у житті, головне вірити в себе. Спочатку мама сказала, що я "ненормальна", а зараз сім'я сімя нормально ставиться до мого стилю життя та купання, бо без нього була б не я" - каже вінничанка.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Вінниця

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme