UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

Вашингтон звинуватив Кремль у "забороненому прийомі"

Міністерство оборони США звинуватило Росію в розгортанні ракет наземного базування, заборонених договором про ліквідацію ракет середньої і малої дальності (РСМД) від 1987 року

Про це повідомляє Depo.ua з посиланням на Reuters.

Зокрема, зазначається, що, виступаючи в конгресі, заступник голови об'єднаного комітету начальників штабів США генерал Пол Сельва заявив, що Росія порушує "дух і цілі" договору РСМД, розгортаючи заборонені ракети, і погрожуючи таким чином НАТО.

"Сама система являє собою ризик для більшості наших об'єктів в Європі. І ми вважаємо, що Росія навмисно розгорнула її, щоб створити загрозу для НАТО та об'єктів у зоні відповідальності НАТО", — зазначив він, однак не уточнив, чи несе ракета ядерний заряд.

За словами Сельви, США обговорили це питання з Росією. При цьому він не став уточнювати, які розглядалися варіанти на випадок, якщо ці обговорення не призведуть до яких-небудь результатів, але додав, що "нас попросили включити ряд варіантів огляд ядерної доктрини".

Нагадаємо, Віце-прем'єр Росії Дмитро Рогозін розповів, що нові російські міжконтинентальні балістичні ракети зможуть подолати будь-яку оборону США.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme