Україна на засіданні Гаазького суду: треба захистити українське цивільне населення

Введення тимчасових заходів є нагальним питанням та необхідне для захисту безневинного цивільного населення, без них Росія продовжить грати за власними правилами та продовжувати порушувати міжнародне законодавство

Як передає Depo.ua, про це заявив представник України у Міжнародному суді ООН Гарольд Гонджу Коу, повідомляє "Укрінформ".

"Законодавча акробатика, яку ми чули від російського представника, демонструє очевидне переконання, що міжнародні правила, які стосуються всіх інших країн, просто не стосуються Росії. Усе, про що просить Україна у цього суду, - це використати свою законну владу, щоб захистити українське цивільне населення, що знаходиться під загрозою терористичних атак та культурного знищення. Без тимчасових заходів від цього суду Росія продовжить грати за своїми власними правилами і робити протилежне від того, що вимагають ці дві конвенції та безневинне українське цивільне населення буде платити ціну", - сказав Гарольд Гонджу Коу.

За його словами, питання введення тимчасових заходів буде питанням "життя та смерті" для безневинного цивільного населення.

Він також відзначив, що ситуація є надзвичайно гострою та потребує негайного реагування, оскільки, як і у випадку з Грузією, суд має ввести тимчасові заходи, оскільки ситуація є нестабільною і може змінитись, є незахищене населення, яке потребує захисту, є триваючий конфлікт та тому що атаки продовжуються.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme