UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

У Косові зібралися створювати власну армію

Президент Косова Хашим Тачі звернувся до парламенту країни з пропозицією перетворити сили безпеки країни на регулярну армію

Як передає Depo.ua, у поданому 7 березня законопроекті йдеться, що "перетворення Сил безпеки Косова на армію є нормальним кроком суверенної і незалежної держави", інформує Радіо Свобода.

"Така правова ініціатива, спрямована на захист територіальної цілісності і суверенітету, збереження миру і захист" Косова, водночас сприятиме регіональному "миру і стабільності", - зазначив Тачі.

План президента Косова потребує двох третин голосів депутатів парламенту, це вимагатиме підтримки з боку законодавців, які є сербами за національністю. Тачі визнав, що етнічна сербська меншина Косова виступає проти його пропозицій.

Натомість заступник прем'єр-міністра Косова, серб Бранимир Стоянович заявив, що зміна мандату Сил безпеки країни буде неконституційною і що сербські представники вимагатимуть поваги до положень конституції, які регулюють ці питання. Стоянович додав, що Тачі не обговорював свої ідеї з етнічними сербськими лідерами.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme