У центрі Харкова – хода жіночої солідарності

Харківські жінки вимагають рівних із чоловіками зарплат

У центрі Харкова – хода жіночої солідарн…

Як передає кореспондент Depo.Харків, близько 100 активісток феміністичних організацій Харкова зібралися біля скульптури "Невідома матір", що стоїть перед Центром здоров'я жінки на вулиці Свободи, 26 у центрі міста.

Учасники акції тримають плакати з написами "Всі різні, всі рівні", Ты никогда не будешь хороша для патриарха", "У профессий нет гендера", "Різність. Рівність. Сестринство", а також скандують "Рівна праця-рівна оплата", "І хлопців і дівчат гнітить патріархат", "Материнство - теж робота", "Можливості жінки - можливості країни", "Не продавая за цветы, завтра ты станешь у плиты", "Консерваторов долой, нам не нужен Домострой".

Учасниці ходи – переважно молоді дівчата – вирушили від Центру здоров'я жінки вулицею Свободи до будівлі Харківської ОДА на вулиці Сумській, а звідти – до будівлі Харківського національного академічного театру опери та балету.

За словами учасниці акції, головна мета заходу – привернути увагу суспільства до гендерної дискримінації жінок, зокрема, в економічній сфері. "В Україні середня зарплатня жінок на 30% менше, ніж у чоловіків. Жінки мають суміщати материнство і роботу, хоча в Україні у багатьох роботодавців не створені дружні умови щодо жінок, котрі мають родини і дітей. Саме тому гаслом цьогорічної ходи стало "Вимагаємо 100%", тобто вимагаємо рівну платню", - сказала організаторка акції Ганна Шаригіна.

До жіночої ходи долучилися також близько 10 активістів організації "Антифашистська дія". Молоді люди скандують "Ні фашизму, ні сексизму".

Охорону громадського порядку під час заходу здійснюють близько 100 правоохоронців: працівники поліції, гвардійці та курсанти силових вишів Харкова.

Всі новини Харкова сьогодні читайте на Depo.Харків

 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme