UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

Рева обіцяє "пенсійний" законопроект у Раді протягом місяця

Міністр соціальної політики Андрій Рева анонсував внесення до Верховної Ради законопроекту про пенсійну реформу в найближчі місяць-півтора

Про це він повідомив у прямому ефірі на "112 каналі", передає Depo.ua

"Ми плануємо внести найближчим часом законопроект про пенсійну реформу, складовою частиною якої є обов'язкове осучаснення пенсій, приведення пенсійного забезпечення до законного рівня, тобто не буде людей, які отримають менше мінімального розміру, тобто менше прожиткового мінімуму. Тобто ми плануємо протягом місяця-півтора внести остаточний законопроект у Верховну Раду", - зазначив міністр.

Також він зазначив, що зацікавлений у якнайшвидшому оприлюднення тексту меморандуму з МВФ.

"Мені б хотілося, щоб текст меморандуму був швидше оприлюднений, щоб ми порівняли стартову позицію, з якої ми починали і те, чим ми закінчили. Нам вдалося переконати фонд у тому, що наше бачення того, якою має бути пенсійна реформа, відповідає національним інтересам України і є більш ефективним, ніж те, що пропонувалося фондом", - заявив міністр.

Нагадаємо, ще у листопаді 2016 року прем'єр-міністр України Володимир Гройсман анонсував зміни в наявній пенсійній системі.

Згодом він заявив, що реформування пенсійної системи в Україні обов'язково супроводжуватиметься підвищенням пенсій.

У Мінсоцполітики України заявили, що нова пенсійна система має встановити чіткі та зрозумілі правила, за якими люди виходитимуть на пенсію через 30-35 років.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme