UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

Україна просить у НАТО зброї та розвідданих проти Росії

НАТО висловило підтримку України на сьогоднішньому засіданні комісії Україна-НАТО в штаб-квартирі Альянсу в Брюсселі, Україна натомість поросила у Альянсу розвідданих та зброї

Про це заявив заступник міністра закордонних справ України Вадим Пристайко в коментарі телеканалу "112 каналу", передає Depo.ua.

"Давайте не будемо забувати, що США є одним з союзників (в рамках НАТО -" ДС ".), І серед цих 28 союзників ми обговорюємо питання, включно з наданням Україні зброї. Але ми не обмежуємо себе лише наданням цієї зброї, ми говоримо, що нам необхідна інформація, нам необхідні знімки того що відбувається супутникові, нам необхідна взагалі розвідувальна інформація яким чином ми можемо протистояти Росії ", - сказав Пристайко.

"Хочу сказати, що була чітка позиція щодо підтримки України з боку НАТО, як організації, і всіх 28 членів. Вони знають, хто на кого напав, розуміють хто винен, і називають винною Росію", - заявив Пристайко.

За словами Пристайка, сьогодні на засіданні Комісії НАТО були присутні генсек Альянсу Йенс Столтенберг і посли усіх країн-учасниць.

"Спочатку у мене була зустріч з генсеком і потім з усіма 28 членами НАТО. Є інтерес до того, що відбувається у нас на сході, чому відбувається погіршення ситуації і яким шляхом іде Україна, щоб вийти з цієї ситуації. Цікавилися питаннями реформ, як Україна буде боротися з корупцією, як знайде своє місце серед країн ЄС. Послів також цікавить, чи український народ підтримує політику уряду, відображає Мінський процес волю народу", - заявив заступник міністра.

За результатами засідання комісії, вдалося досягти домовленості, що в цьому році може відбудуться засідання НАТО щодо ситуації в Україні.

"З приводу високих контактів, в цьому році у нас будуть хороші новини про збільшення контактів і візитів. Думаю, в цьому році вдасться провести засідання на рівні не менш міністрів закордонних справ і це вже питання місяців", - заявив Пристайко.

Нагадаємо, генеральний секретар НАТО Йенс Столтенберг заявив, що ніяких гарантій з приводу того, що альянс не буде розширюватися, немає і не може бути

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme